Курс моден стайлинг

 

Курсът по моден стайлинг ви дава възможност и умения да работите като стилист на свободна практика (free lance fashion stylist), както и като личен консултант по имиджа и стила на частни клиенти (personal stylist, image consultant & personal shopper).

Курсът се води от Силвана Василева – стилист и имидж консултант с дългогодишен опит в работата по различни проекти за медии и частни клиенти. Завършила е “Моден дизайн” в НБУ, София, както и “Fashion styling courses” в Istituto L’Europeo di Design (Italy) и “Fashion styling courses” в Central Saint Martins College of Art & Design, London, England. Работила е, в продължение на две години, като моден стилист в списание Амика. С опит на моден редактор и стилист в списание Hello! и телевизионното предаване “Огледала”. Разработвала е дизайн за авторски дрехи, бижута и аксесоари. Преподава курсове по моден стайлинг над 12 години. Занимава се с модна и лайфстайл журналистика, работейки в партньорство с различни компании и онлайн и печатни медии. В момента работи като личен стилист и имидж консултант на свободна практика за различни проекти за списания, рекламни кампании, телевизионни продукции и частни клиенти.

Програмата на курса е разработена на база опита, обученията и специализациите на Силвана Василева в едни от най-престижните колежи по мода и дизайн в света – Istituto L’Europeo di Design (Italy) и Central Saint Martins College of Art & Design, London.

Обучението е разделено на няколко модула и включва теоритична част и практически задачи. Темите са: – Работа за списания – видове списания и спецификите на работа при различните издания, анализ на фотосесии; Работа в екип – позиции, правомощия и взаимоотношения; Работа с дизайнери и магазини; Работа за ТВ продукции; Рекламни кампании; Реализация на модно ревю ; Кратка история на модата по десетилетия; Стиловете в модата; Модни икони; Семиотика и комуникация в модата (анализ на символите); Анализ на модна марка; Съвременни модни тенденции; Подготовка на фотосесии – теория и примери за editorial; Развитие и реализация на стилиста; Personal styling – как да оформим личния стил на клиент, съобразно физическите данни, професията и личностните му характеристики; Personal shopper – подготовка за предоставяне на консултации и съвети при пазаруване и съчетаване на дрехи и аксесоари. Подготвяне на стайлингови решения за клиенти, анализ и промяна на гардероба.

Обучението е в рамките на 7 занятия по 3 учебни часа, които се провеждат индивидуално в удобни за курсистите дни и часове.

Курсът по моден стайлинг се провежда и онлайн през удобна за курсистите платформа.

Oчаквам  Ви!

                                   

ALL IMAGES ON THIS WEBSITE ARE THE COPYRIGHTED PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.
All visual materials used are for education purpose, and therefore, we acknowledge in good faith that, the content here meets the legal requirements for fair use or fair dealing under applicable copyright laws.