Корпоративен дрескод

Уъркшопът на тема „Корпоративен дрес код“ е адресиран към всички, които искат да се погрижат за визията си, така че тя да работи ЗА тях и да им помогне да се реализират и надграждат като професионалисти в бизнес средата. Сесиите се провеждат в малки групи или индивидуално.

Програмата включва професионални съвети с онагледени примери за това как да оформим успешна бизнес визия:

-Какви са професионалните цели и посланието, което търсим с визията си? Обличаме се за позицията, която желаем да заемем, а не за тази, на която сме в момента!

– Нямаме право на второ „първо впечатление“!  – Какви са скритите послания, които всеки елемент от визията ни има – облекло, прическа, грим, аксесоари, вид обувки? Кои са най-често срещаните грешки, които правим без да си даваме сметка?

– От главата до петите – Какъв трябва да е маникюрът, прическата и грима в корпоративна среда? Парфюмът?

– Стъпки в оформянето на базов гардероб – Кои са нужните елементи и как да избираме правилните материи, модели, кройки и цветове? Съвети за бързо и лесно съчетаване на ефектни бизнес визии всеки ден. Кои са аксесоарите, от които се нуждаем и как да ги използваме ефективно?

-Типове фигури – Кои са кройките, моделите и материите, подходящи за моя тип фигура? Как да подчертая предимствата и да прикрия недостатъците си чрез избора на правилните дрехи и аксесоари?

-Психология на цветовете и личен цветоанализ – Как да използваме цветовете в облеклото си, за да въздействаме правилно на хората около нас и на нашето настроение и състояние? Кои са цветовете, които нямат място в офис средата? Кои са цветовете, които подчертават най-добре чертите на лицето и ни карат да изглеждаме сияйни?

-Какво е мястото на личният стил и индивидуалност в корпоративната визия – как да изразим себе си, без да излизаме от протокола на бизнес визията?

-Облекло за събития – Как да изберем дрехите, обувките и аксесоарите за специален повод като: бизнес коктейл, официален прием, градинско парти, конференция, професионална фотосесия и др.